Frågor och svar om akupunktur

Gör det ont?

Det beror på. Alla människor har olika smärttröskel. Det beror också på vad man behandlar. Vid problem av muskulär/senor/ligament typ, känns det ofta mer då man behöver hitta de ömmaste punkter och här sätta en nål. Vissa människor kan uppleva detta som lite otäckt, medan andra knappt känner något. Om man använder akupunkturen för att behandla sömnproblem, depression, spändhet osv, är det viktigt att nålarna inte känns eller stör patientens avslappning.

Jag gillar inte nålar, kan du inte hoppa över dem?

Visst kan jag det! I alla fall om jag även använder örtmedicin. Med vissa tillstånd behövs inte akupunktur, särskilt olika hudproblem.

Använder du samma nålar flera gånger?

Absolut inte! Alla nålar är engångsnålar och då de använts en gång samlar jag dem i en särskild behållare, för att sedan kasseras på SYSAV

Efter behandlingen har jag mer ont, skall det vara så?

När jag behandlar muskel/senor/ligament problem, känner ungefär 25% en förbättring direkt efter behandlingen. De andra 75% känner ofta en försämring, som kan sitta i den dagen, samma natt, för att sedan släppa under nästföljande dag. Då det släpper märker de oftast en tydlig förbättring jämfört när de kom till mig.